***** 000.081 *****

hebben hun zetel al gereserveerd – ook jij hebt daar recht op, dus registreer nu !

Mei 2012

Beste iCrowder,

Het is ondertussen weer even geleden dat er nog nieuws rond iCrowd is gekomen. Dit wil echter niet zeggen dat er niets meer beweegt hierrond. Eerder integendeel, een aantal verwante initiatieven hebben toenadering gezocht, en hierin ligt dan ook meteen de eerste democratische beslissing die de iCrowd community nu zal nemen.

Ter herinnering, in een vorige communicatie sprak ik over de moeilijkheid om iets zoals iCrowd in de klassieke media te krijgen (wat onontbeerlijk is voor het bereiken van voldoende mensen). Vanuit het oogpunt “samen sterker” zou het dus zinvol zijn om met een aantal andere intiatieven de krachten te bundelen. Maar deze aanpak heeft ook een aantal aandachtspunten, meer bepaald omdat verschillende initiatieven soms/meestal verschillende visies en doelen hebben.

In de geest van iCrowd is het echter niet aan mij om opinies aan te sturen, elke iCrowder doet dit voor zichzelf op zijn of haar manier. iCrowd zorgt gewoon voor een efficiënt kanaal om de meerderheid te laten doorwegen. Vandaar dat ik mij hier enkel beperk tot het oplijsten van de meest voor de hand liggende scenario’s, ik laat het verder aan de community om de pro’s en contra’s te bepalen en af te wegen.

Scenario 1: iCrowd blijft apart doorgaan, met als doel om tegen de federale verkiezingen van 2014 voldoende groot te zijn om de kiesdrempel te halen en het iCrowd kanaal vrij van partijpolitiek te activeren.

Scenario 2: iCrowd gaat over in een 3D-initiatief, binnen de democratie.nu beweging.

Scenario 3: iCrowd gaat een samenwerking aan met het Actio Populi initiatief (zie groep Actio Populi op facebook, hier reeds een screenshot, website komt zeer binnenkort online).

Indien iemand het moeilijk vindt om voldoende achtergrondinformatie te bekomen over deze initiatieven, mail of sms me dan en ik zal helpen. Ook ben ik uiteraard bereid mijn mening te delen (voorkeurscenario), maar enkel individueel en dus op aanvraag, dit om geen subjectief debat te lanceren of de beslissing in een bepaalde richting te sturen. Alle stemmingen die binnenkomen voor 15 juni zullen meetellen. Stemmen kan eenvoudig door 1, 2 of 3 naar mij te mailen (mailto:info@icrowd.be?subject=stemming) of SMS-en (0475234166).

Groetjes, Stephan.